گروه صنعتی پیچ و مهره پرشین بولت

انواع پیچ و مهره صنعتی و ساختمانی

 

 

در صنعت استفاده از قطعات با مقاومت بالا امری ضروری ست ، حتما تاکنون بارها و بارها نام پیچ آلن را شنیده اید ، در این مقاله پیچ آلن را به طور کامل شرح خواهیم داد .

 

شاید برایتان جالب باشد که بدانید یکی از پراستقامت ترین و پرکاربرد ترین پیچ ها ، پیچ آلن می باشد که در مصارف مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد .

 

پیچ آلن حالتی شبیه به استوانه رزوه ای شکل دارد در واقع می توان گفت این پیچ ها دارای یک سر و یک پایه رزوه ای شکل هستند که بسیار مشابه پیچ شش گوش هستند اما تفاوت های ناچیزی دارند. طراحان برای اتصال پیچ های آلن از آچاره آلن بهره می برند.

 

به پیچ آلن ، پیچ سوکت نیز گفته می شود، پیچ های آلن در مقایسه با بقیه پیچ ها ، فضای کمتر و محدودتری را اشغال می کنند زیرا بخش کناری که آچار خور باشد ندارند.

 

کلاس و استاندارد پیچ های آلن

پیچ های آلن معمولا در کلاس های

• 8.8

• 10.9

• 12.9

تولید و مورد استفاده قرار می گیرند.

 

پیچ های آلن از جنس استنلس استیل ۳۰۴ و ۳۱۶ و فولاد با آبکاری های مختلف گالوانیزه سرد و گالوانیزه گرم و داکرومات نیز عرضه می شوند.

 

استانداردهای پیچ های آلن نیز متفاوت هستند رایج ترین آنها عبارتند از:

• آلن سر استوانه DIN 912ISO 4762 - BS 2470 - IS 2269 - ISO 4762 -

• آلن مغزی DIN 913

• سر استوانه نوک مخروطی DIN 914

• آلن مغزی DIN 916

• آچار الن DIN 916

• آلن مغزی قفلی DIN 906

• آلن سرتخت DIN 7991

• آلن سر استوانه سرکوتاه DIN 6912

• آلن سر استوانه سر باریک DIN 7984

• مکانیکی و انالیز شیمیایی ASTM A574

• B18.3 , B18.3.1MASME

 

تاریخچه پیچ های آلن

اولین پیچ آلن توسط شرکت باور شرته در کشور آلمان در سال ۱۹۳۶ تولید شد که به پیچ شش گوش شباهت داشت و در زبان انگلیسی به آن Screws Allen گفته شد.تا قبل از سال ۱۹۶۰ هیچ نظم و ارتباط خاصی بین اجزای مختلف پیچ آلن مانند قطر میله یا قطر سر پیچ وجود نداشت اما از سال ۱۹۶۰ طبق روابط تعیین شده از سوی سازمان استاندارد ، پیچ های آلن با هماهنگی بین اجزای آنها تولید شدند که به آنها پیچ های آلن سری ۱۹۶۰ می گویند.

 

پس از تولید سری جدید پیچ های آلن ، طراحی و تولید انواع قدیمی آنها یعنی پیچ های سال ۱۹۳۶ بسیار کاهش یافت و به طور محدودی تولید شدند.

 

تفاوت پیچ آلن و پیچ شش گوش

همانطور که گفته شد پیچ آلن و پیچ شش گوش دو نوع از پیچ های رایج این صنعت هستند که مشابه یکدیگرند اما در یک سری ویژگی های ساختاری باهم تفاوت دارند به عنوان مثال معمولا پیچ های آلن از آلیاژ فولاد مقاوم تری ساخته می شوند و در سازه هایی که محدوده و فضای کافی برای استفاده از سایر پیچ ها وجود ندارد اژ پیچ های آلن بهره می برند.

 

پیچ های آلن گل بزرگتری نسبت به پیچ های شش گوش دارند و در ابعاد برابر سنگین تر هستند و وزن بیشتری دارند.هنگام بهره گیری از پیچ ها در ساخت یک سازه استفاده از پیچ های آلن باعث می شود سوراخ های کمتری در سازه ایجادشود و به طبع وزن سازه سبک تر خواهد بود و یک اتصال مقاوم ایجاد خواهد شد.

 

انواع پیچ آلن به شرح زیر می باشد:

پیچ آلن سر تخت یا سر خزینه

این پیچ همانطور که از نام آن پیداست دارای سری تخت می باشد که در وسط آن یک حفره ای شش گوش یا مخروطی قرار دارد . برای سازه ها با سطوح نرم از پیچ های آلن سر تخت یا سر خزینه بهره می برند زیرا به طور کامل در سازه فرورفته و می نشیند به طوری که بعد از نشستن کامل هیچ برآمدگی روی سازه وجود ندارد.

پیچ آلن سر تخت

 

پیچ های آلن سر تخت با دو سیستم استاندارد اینچی یا متریک طراحی شده و معمولا با استاندارد های DIN 7991 یا ISO 10642 تولید می شوند، در این دو سیستم زاویه های مخروطی پیچ های سر تخت با یکدیگر تفاوت دارند که اگر این زاویه مخروطی با پیچ تطابق نداشته باشند ممکن است این موضوع باعث شکسته شدن پیچ اتصال شود.

 

پیچ آلن مغزی

زمانی که دسترسی و کم برای باز و بسته کردن پیچ و یا تجهیزات لازم ، مانند آچار یا پیچ گوشتی در دسترس نباشد میتوان از پیچ آلن مغزی که فاقد گل پیچ است استفاده کرد ، عمده مصرف این پیچ ها در قطعات و دستگاه های صنعتی می باشد. پیچ آلن مغزی به صورت یک استوانه رزوه شده می باشد که با استاندارد های DIN 7380 ،ISO 4026 ،DIN 9159 ،DIN 914 وDIN 913 طراحی و تولید می شوند.

پیچ آلن مغذی

 

به پیچ های آلن مغزی پیچ های آلن بدون سر نیز گفته می شود که یک حفره ی شش ضلعی در یک انتهای آن تعبیه شده است که آچار آلن در حفره قرار می گیرد.

 

پیچ آلن استوانه

پیچ آلن استوانه ای همان پیچ آلن با سر می باشند که نوک رزوه آن می تواند ماشینی یا معمولی باشد این پیچ ها جزو پیچ های رایج صنعت هستند زیرا مقاومت بالایی در سازه ایجاد می کنند. پیچ های آلن استوانه ای دارای یک سر استوانه ای شکل و یک حفره یا سوراخ می باشد که با استاندارد های DIN912 و ISO4762 طراحی می شوند.

پیچ آلن استوانه

 

ازپیچ آلن استوانه ای هم در مصارف خانگی و هم سازه های ساختمانی می توان استفاده کرد در این صورت برای استحکام و مقاومت بیشتر سازه مهندسان از مهره نیز بهره می گیرند. در سازه هایی که گل پیچ و سطح سازه مورد نظر باید در یک راستا باشند یا به اصطلاح هم سطح باشند مهندسان این صنعت معمولا از پیچ های آلن استوانه ای کمک می گیرند.

 

پیچ آلن مغزی سر مخروطی

پیچ آلن مغزی نوک تیز همانطور که از نام آن پیداست دارای انتهای تیز می باشد و به صورت یک استوانه ی رزوه شده است که فاقد گل پیچ می باشد. این نوع از پیچ آلن طبق استاندارد های DIN 914 - ISO 4027 تولید می شوند.

پسچ آلن مغذی سر مخروطی

 

پیچ های آلن کله قارچی (Hexagon Socket Button Head Screws)

این نوع از پیچ های آلن معمولا از جنس استیل و فولاد سخت هستند و در موارد خاصی مورد استفاده قرار میگیرد و گل آنها حالتی شبیه به قارچ دارد ، سر این نوع پیچ ها پهن تر هستند و از آنها برای نگه داشتن سازه های نازک مانند صفحات فلزی ، ورق های فلزی و استفاده می شود.

پیچ آلن کله قارچی

 

پیچ های سر دکمه ای یا سر قارچی می توانند به جای پیچ های دو سو و چهار سو به کار روند.این پیچ ها با استاندارد ISO 7380 تولید و عرضه میشود.

 

پیچ های آلن خشکه کلاس ۸/۸

یکی از انواع بسیار رایج پیچ های آلن ، پیچ های آلن خشکه هستند که به دلیل مقاومت واستحکام بالای آنها در مصارف مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند ، به طوری که هر میلی متر مربع از سطح مقطع آن می تواند باری معادل 800 نیوتون را تحمل کند.

 

معمولا پیچ های آلن با استاندارد Din 912 به صورت نیم دنده تولید می شوند. پیچ های آلن خشکه در ابعاد و قطر های 1.4 الی 100 میلی متر تولید می شوند.

 

پیچ آلن داکرومات

امروزه یکی از بهترین نوع آبکاری و پوششکاری ، پوشش داکرومات می باشد که به رنگ نقره ای مات هستند که مقاومت و استحکام پیچ را در برابر رطوبت و خوردگی به طورچشمگیری افزایش می دهند و نسبت به آبکاری گالوانیزه سرد نیازمند هزینه بیشتری می باشند اما به هر حال از نظر مقاومت در برابر خوردگی نمی تواند جایگزین پیچ های استنلس استیل شود .

 

کاربرد پیچ های آلن

با مطالب و موضوعاتی که در بالا شرح داده شد قطعا به این نتیجه رسیده اید که حیطه استفاده از پیچ های آلن بسیار گسترده است اما این نوع پیچ ها معمولا در صنایع خودرو سازی، نیروگاه ها ، راه سازی، اتصالات لوله ها و شیر آلات ، سازه های فلزی ، صنعت ساختمانی و بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.

گروه صنعتی پرشین بولت

این واحد تولیدی و صنعتی با مديريت آقای نعمتی حاصل تجربه و تلاش گروهی از متخصصین و کارشناسان مجرب با بیش از 20 سال سابقه درخشان در تولید می باشد که در زمینه تهیه و تولید و توزیع پیچ و مهره های صنایع مختلف برای استفاده در کاربردهای کارگاهی، ماشین سازی، صنایع سیمان،نفت، گاز، پتروشیمی، خودروسازی، راهسازی و معادن ، پیچ های خشکه، آهنی، اتاقی، سوکی، آلن، استیل، خودکار، mdf , pvc ، شیروانی، واشرتخت و فنری فعالیت می نماید. با توجه به مجموعه تلاشها و برنامه ریزیهای انجام شده توسط کارشناسان فنی این فروشگاه، در حال حاضر کلیه محصولات، مطابق با استانداردهای جهانی به صنعتگران محترم کشور ارائه می شود.

   پرشین بولت به منظور تأمين نيازمندي صنايع نفت، گاز، پتروشيمي، برق و خودرو به انواع پيچ و مهره و واشر ايجاد گرديده است و با توجه به آماده سازي امكانات فروشگاهی قادر است محدوده وسيعي از نيازهاي متنوع صنايع كشور را به خانواده fastener  بر اساس استانداردهاي بين المللي  UNI,ASTM , DIN , ANSI , ISO , BS  تهیه نمايد .

تهیه وتولیدو توزیع پيچ و مهره مطابق با استانداردهاي بين المللي كه قابل رقابت با انواع مشابه خارجي مي باشد.

شماره تماس :

09121712851

021.55423879

021.55411275

واتساب:09121712851

وب سایت:www. pershianbolt.ir

اینستا: persianbolt1

 

 

 

 

مدیریت : آقای نعمتی

دفتر فروش : 79 38 42 55 021

دفتر فروش : 275 411 55 021

شماره همراه : 51 28 171 0912

اینستاگرام : @persianbolt1

واتساپ : 51 28 171 0912

تلگرام : 51 28 171 0912

نشانی دفتر مرکزی : تهران:کارگر جنوبی-نرسیده به میدان قزوین جنب بانک مسکن پاساژ فارابی پلاک 5

Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Blue Red Oranges Green Purple Pink

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction